zaterdag 15 augustus 2020
Dojo Saikoro
Sergio Schouten

Sergio Schouten

Welkom op de site van Dojo Saikoro

Graag maak ik van de mogelijkheid gebruik om mij even voor te stellen.

Mijn naam is Sergio Schouten, geboren op 11 september in het jaar 1978 in Haarlem.
Sporten heeft mij altijd in het bloed gezeten, ik kan dan ook slecht stil zitten.
Na verschillende sporten te hebben geprobeerd kwam ik in 1992 door mijn vader in aanraking met karate (en hij is sinds september 2009 ook weer een actief lid van onze vereniging!).
Sindsdien is het snel gegaan, van witte band naar zwarte band, lesgeven en nu samen met Rogier de lessen verzorgen bij ‘Dojo Saikoro’ en samen met Rogier en Cor het besturen van de vereniging. 

In 1992 ben ik dus begonnen met karate. Daarvoor heb ik uiteraard zwemles gehad, heb ik twee jaar aan basketbal gedaan, twee jaar atletiek en ook twee jaar veldvoetbal. Sinds 1992 is het echter vooral karate wat de klok slaat, met daarnaast hardlopen en fitness en een periode lang wat zaalvoetbal. Ik zocht toch wat anders en ben in de voetsporen van mijn vader gestapt die juist met karate was begonnen. Ik ben nooit meer weg gegaan. Sinds 22 mei 2016 heb ik mijn 4e Dan karate.  Naast karate, en later ook jiu-jitsu, heb ik gestudeerd aan de VU en daar ben ik in 2005 afgestudeerd in strafrecht en staats- en bestuursrecht. Al snel daarna vond ik werk bij de grootste rechtsbijstandverzekeraar van Nederland en in dat werk probeer ik mensen die schade hebben geleden juridisch (maar vaak ook mentaal) bij te staan bij het verhalen van hun schade en het weer op orde krijgen van hun leven. Het gaat daarbij veelal om schade die is veroorzaakt door een verkeersongeval waarbij (zwaar) letsel is opgetreden. Het bijstaan van deze mensen in een voor hen onbekende en vreemde wereld en hen geruststellen zijn aspecten die mij daarbij erg aanspreken.

Sinds januari 2008 is 'Budovereniging Dojo Saikoro'  een feit, mijn droom of liever onze droom (bij de oprichting ook met onze vriend Bert Slot), is daarmee grotendeels uitgekomen. De tijd en energie die ik altijd heb gebruikt om zelf veel te trainen zal ik nu met hetzelfde enthousiasme worden besteden aan het begeleiden van andere (beginnende) karateka’s.

Lesgeven staat gelukkig niet in de weg aan zelf trainen en met grote regelmaat ben ik dan ook te vinden in Amsterdam (Shin Shin bu ken) en bij de trainingen van het Stijlplatform Kyokushinkai van de KBN. Daarnaast volg ik, vaak samen met Rogier verschillende seminars in het kader van verdieping en verbreding van onze kennis van gevechtskunsten en zelfverdedigingsdisciplines.

Hopelijk mag ik u snel zien in onze Dojo!

OSU!

Copyright (c) 2009 by Portal Partners B.V. GebruiksovereenkomstPrivacybeleid