zaterdag 15 augustus 2020
Dojo Saikoro
Jeugd Minimaliseren

Jeugdkarate kan bij Dojo Saikoro voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Deze groep hebben wij opgedeeld in twee groepen. Het is de bedoeling om steeds twee evenwichtige groepen te hebben gebaseerd op leeftijd, grote, trainingsintensiteit en dergelijk.

Het is onze bedoeling dat alle kinderen op een leuke, prettige, actieve en verantwoorde manier karate leren. Het gaat daarbij niet alleen om de trap technieken, de stoot technieken en het verdedigen maar ook om algemeen gezond bewegen en bezig zijn. kinderen die al vroeg plezier krijgen in sporten zullen dat doorgaans meenemen in hun latere leven en er dan ook profijt van hebben.

Het voordeel van karate is dat ook het mentale aspect getraind wordt. Niet enkel bij wedstrijden maar ook tijdens de gewone training. Respect is daar een van de pijlers van, maar bijvoorbeeld ook zelfkennis en zelfvertrouwen.

De twee categorieën zijn dan ook ontstaan uit de behoefte van de kinderen zelf. De jongste jeugd heeft een grotere hang naar spelvormen waar de wat oudere jeugd zich wat makkelijker kan concentreren op 1 taak. Een leeftijdsdeling is dan ook niet direct aan de orde maar er zal per individu worden bekeken en beoordeeld wanneer de leerling klaar is voor de volgende groep.

Voor alle leerlingen geldt dat er verschillende vormen van wedstrijden worden aangeboden, van beginner tot gevorderde. Niemand zal worden gedwongen om mee te doen, maar degene die het doen vinden een extra verdieping aangezien de wedstrijdzenuwen en het omgaan met winst en verlies daarbij automatisch om de hoek komen kijken.

Net als voor al onze lessen geldt is ook hier de mogelijkheid tot een proefles om te beoordelen of karate iets voor u of uw kind is. Wees er wel tijdig bij, enkel in de eerste twee maanden na de start van een nieuw seizoen (januari en de maand aansluitend op de zomervakantie) is er de mogelijkheid voor een proefles te garanderen. Vanwege de grote belangstelling kan het voorkomen dat uw kind niet direct geplaatst kan worden.

  
Copyright (c) 2009 by Portal Partners B.V. GebruiksovereenkomstPrivacybeleid