Jiu-Jitsu

Jiu-jitsu kan het makkelijkste gezien worden als een combinatie tussen judo en karate. We gebruiken uit alle systemen wat we het meest praktisch vinden en staan open voor verandering. De focus binnen jiu-jitsu ligt op de praktische toepassing van de technieken. Binnen onze lessen vinden we het essentieel dat we respect hebben voor elkaar en plezier beleven aan de sport.

Binnen het jiu-jitsu zijn we zowel bezig met het staande-, als met het grondwerk. We zijn bezig met o.a. de volgende onderdelen:

Valbreken
Technieken om veilig en zonder blessures te vallen.

Stoten en trappen
Slag, trap, stoot en afweertechnieken voor op lange afstand en dichtbij.

Worpen
Technieken om de tegenstander neer te halen of naar de grond te werpen. Deze zijn onderverdeeld in heupworpen, schouderworpen, beenworpen, armworpen en offerworpen.

Klemmen
Technieken om de ledenmaten en lichaamsdelen te verdraaien, overstrekken en te breken. Deze zijn onderverdeeld in armklemmen (gestrekt en gebogen), polsklemmen, vingerklemmen, beenklemmen en nekklemmen.

Grondtechnieken
Technieken om je zelf op en vanaf de grond te kunnen verdedigen.

Sparren
Een groot gedeelte van het plezier en de uiteindelijke verfijning van de techniek komt tot uiting in het sparren. Het sparren is in de basis semi-contact en doen we in meerdere vormen.