2024 laatste jaar Saikoro

Beste leden en ouders van leden,

Inmiddels zitten we in november en hebben we moeten concluderen er geen interne opvolging gevonden is voor het lesgevend kader. Wij we moeten dan ook concluderen dat we naar het einde van het ‘tijdperk Saikoro’ toe moeten gaan werken.

Hoewel daar ook bij ons de nodig emoties spelen moeten we ook een aantal concrete zaken benoemen.

De jeugd

Voor de jeugd zal Saikoro medio 2024 afgelopen zijn. We hebben dat bewust gekozen, omdat sportscholen en verenigingen hun nieuwe seizoen altijd na de zomervakantie starten. Zo kunnen de jeugdleden op tijd aansluiten bij een nieuwe sportschool.

Dat houdt in dat de examens van juni/juli 2024 het afsluitstuk zullen worden.

Contributie technisch vragen wij de leden om de periode van januari tot en met juni dan te betalen en de lessen in juli zijn dan voor onze rekening. Voor leden die in één keer te betalen zullen we de 10% korting die geldt voor een jaarbetaling ook toepassen als het gaat om deze 6 maanden.

We hopen met de jeugd nog een fantastisch half jaar te beleven en het met elkaar mooi af te kunnen sluiten.

De volwassenen

Met de volwassenen gaan we het volledige jaar 2024 door. We willen een aantal leden nog de mogelijkheid te kunnen bieden het ingezette traject naar een zwarte band (of hogere dangraad) af te kunnen maken.

Voor hen verandert er komend jaar in basis niets en wij zullen met hen eind 2024 doorspreken hoe we het afsluiten van Saikoro voor hen luister bij gaan zetten

De bonden/ alternatieven

We hebben reeds verschillende vragen gekregen over alternatieven en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij dit lastig vinden. Onze vereniging geeft les in karate en jiu jitsu, en op zich kan dat op veel andere plekken. Onze vereniging is echter ook uniek door de sfeer die er door de jaren heen is gecreëerd, en het is dus uiteindelijk ook persoonlijk en voor iedereen anders waar je dat gevoel weer kan vinden.

In elk geval van de KBN krijgen we te zijner tijd een lijst met bij de KBN aangesloten karatescholen in de omgeving.

Zakelijk

Begin komend jaar zullen we de noodzakelijke ledenvergadering uitschrijven specifiek gericht op het beëindigen van de vereniging. De oproep zal per mail verzonden worden. Wij hanteren de mailinglist op basis van de mailadressen die bij inschrijving zijn verstrekt.

Tot slot

De beslissing is een moeilijke geweest, ondanks dat dit voor ons de juiste beslissing is. We willen heel graag de komende periode er een mooi einde van maken. Wij hopen oprecht dat jullie dit ook willen, zodat we met zijn allen terug kunnen kijken op een fantastische reis die voor ons meer dan 15 jaar (!) heeft geduurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *